• Σήμερα είναι: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Δύσκολο για την Κύπρο το Eurogroup στο Μιλάνο

«Δύσκολο» αναμένεται να είναι το αυριανό άτυπο Eurogroup του Μιλάνο για τον κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη , καθώς η τρόικα δεν αποδέχεται τους νόμους που ψήφισε η κυπριακή βουλή για τις εκποιήσεις ακινήτων.
Στο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν για θέματα οικονομικής πολιτικής Σάιμον Ο ΄Κονορ ο οποίος σχολίασε πως μέρος των νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα είναι ασύμβατα με το μνημόνιο. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως η Κύπρος δεν θα λάβει έγκριση της δόσης από το Eurogroup.

Ειδικότερα, ο Σάιμον Ο ΄Κονορ δήλωσε: «Η Κομισιόν θα ενημερώσει τους υπουργούς (οικονομικών) στο Eurogroup την Παρασκευή για το πού βρισκόμαστε ως προς το κυπριακό πρόγραμμα.

»Ενώ η λεπτομερής αξιολόγηση ακόμα συνεχίζεται, καθίσταται ξεκάθαρο πως μέρη της νομοθεσίας που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο, μαζί με τον περί εκποιήσεων νόμο, δεν είναι συμβατά με τις απαιτήσεις του Μνημονίου σε αυτό το σημαντικό θέμα πολιτικής.

»Εξακολουθούμε να είμαστε σε στενή επαφή με τις κυπριακές αρχές για το ζήτημα και αναμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε πώς θα προχωρήσουν».