• Σήμερα είναι: Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εθνική Τράπεζα: Βραβείο ως η καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα

Η καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα “Best Developed Market Bank in Greece” αναδείχθηκε η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο των βραβείων “World’s Best Developed Market Banks Awards 2013”, που απονεμήθηκαν για 20η χρονιά, από το διεθνές οικονομικό περιοδικό Global Finance.

Το βραβείο παρέλαβε ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Πέτρος Χριστοδούλου, κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013, στην Ουάσινγκτον.
Με τα βραβεία “World’s Best Developed Market Banks Awards”, το περιοδικό Global Finance αναγνωρίζει και επιβραβεύει όσες τράπεζες συστηματικά ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών τους, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα θέτουν τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.
Σύμφωνα με το περιοδικό Global Finance, για την επιλογή της καλύτερης Τράπεζας λαμβάνονται υπόψη συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια, τόσο σε ποσοτικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο, όπως αύξηση του ενεργητικού, κερδοφορία, φήμη, ικανότητα διοίκησης, γεωγραφική κάλυψη, στρατηγικές σχέσεις, καθώς και ανάπτυξη νέων και καινοτομικών προϊόντων.

Η επιλογή των καλύτερων τραπεζών έγινε, έπειτα από εισηγήσεις τραπεζιτών, ανωτάτων οικονομικών στελεχών και αναλυτών από όλο τον κόσμο.