• Σήμερα είναι: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας άμεσα

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Σοφίας Βούλτεψη οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  ζήτησαν από τον  Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο Τρίτη μέσω διαγγέλματος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει και το όνομα του υποψηφίου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή, όπου όπως και στην πρώτη απαιτείται αριθμός 200 βουλευτών που θα υπερψηφίσει τον υποψήφιο, θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ η τρίτη, όπου απαιτείται ο αριθμός των 180 βουλευτών, θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου. Δείτε αναλυτικά τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει το Σύνταγμα εδώ.

Οι δύο αρχηγοί συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μετά την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε  για την «αλλαγή σελίδας» και  για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL).