• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Εντατικές διαβουλεύσεις με την τρόικα

Νέα μαραθώνια συνάντηση με την τρόικα είχε χθες Παρασκευή ο Γιάννης Στουρνάρας, παρουσία της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Αναστασίας Σακελλαρίου, η οποία είχε από νωρίτερα συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών. Από το πρωί της Παρασκευής ο Γιάννης Στουρνάρας είχε διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς που έχουν αρμοδιότητα σε θέματα τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα με την τρόικα.  Λόγω της πολύωρης συνάντησης για τις τράπεζες αναβλήθηκαν για το Σάββατο τα ραντεβού με την τρόικα των κ.κ. Βρούτση (11:30 π.μ.), Μανιάτη (2:00 μ.μ.) και Χατζηδάκη (3:00 μ.μ.).

Χθες εκτός από τον υπουργό Εργασίας, ο κ. Στουρνάρας είχε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και τον υφυπουργό Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Κύκλοι του ΥΠΕΚΑ εκτίμησαν μετά τη συνάντηση ότι στα ενεργειακά θέματα δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την τρόικα. Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τον κ. Μανιάτη είναι το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία.

Κατόπιν ξεκίνησε η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τη διοίκηση του ΤΧΣ, με αντικείμενο το επικείμενο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και, κυρίως, το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.

Στο υπουργείο οικονομικών έφτασαν στη συνέχεια οι επικεφαλής της τρόικας και είχαν πολύωρη συνάντηση, παρουσία τόσο του Γιάννη Στουρνάρα, όσο και της Αναστασίας Σακελλαρίου.