• Σήμερα είναι: Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιβεβαιώθηκε η επιστροφή της τρόικας

Την επιστροφή του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα για την εκ τους σύνεγγυς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την ελληνικής κυβέρνηση επιβεβαίωσε αργά τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Ταμείου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η εκπρόσωπος ανέφερε πως ομάδα στελεχών του ΔΝΤ με επικεφαλής τον Πόουλ Τόμσεν, μαζί με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ, θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις στην Αθήνα από την προσεχή Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

Όπως τόνισε, σκοπός των συνομιλιών είναι να επιδιωχθεί συμφωνία για το σύνολο των πολιτικών που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η πέμπτη αναθεώρηση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας.

Έτσι, από τις 24 Φεβρουαρίου έως και τις 7 Μαρτίου οι ελληνικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες της τρόικας θα πρέπει να εργασθούν εντατικά για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος.

Στη συνέχεια η συμφωνία θα πάει προς έγκριση στο Eurogroup προκειμένου να δοθεί η έγκριση και να εκταμιευτεί ποσό της τάξεως των 9 δισ. ευρώ το οποίο έχει ανάγκη η Ελλάδα για να εξοφλήσει ομόλογά της που λήγουν τον Μάιο.