• Σήμερα είναι: Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Επιστροφή στις αγορές το 2016

Πλήρη επάνοδο στις αγορές το 2016 βλέπει ο Γιάννης Στουρνάρας, προαναγγέλλοντας μία πρώτη «δοκιμαστική» έκδοση ομολόγων μικρής έκτασης εντός των επόμενων τριών μηνών. Ο υπουργός Οικονομικών περιμένει επίσης ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις με τους εταίρους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat μέσα στον Απρίλιο, όπως και ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο τον επόμενο χρόνο.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι στο επόμενο τρίμηνο θα επιδιωχθεί έκδοση ομολόγου σχετικά μικρού ύψους ώστε να αξιοποιηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές. Σε αντίστοιχη συνέντευξή του στο ίδιο πρακτορείο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα «εξετάζει την έκδοση ομολόγου εντός του επόμενου τριμήνου».

Ο Γ.Στουρνάρας είπε ότι υπάρχει «μεγάλη όρεξη των επενδυτών» για ελληνικά ομόλογα. Σχετικά με τα όσα ακούγονται για έκδοση πενταετούς ομολόγου για άντληση δύο με τριών δισ. ευρώ, ο υπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει και δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για την πρώτη έκδοση.