• Σήμερα είναι: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Κρίσιμη συνάντηση στο Παρίσι με τρόικα

H εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα επιβεβαίωσε τη συνάντηση της κυβέρνησης με την τρόικα που θα γίνει σήμερα στο Παρίσι.

Η κ. Αντρέεβα δήλωσε ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη θα συναντηθεί στο Παρίσι στις 25 και 26 Νοεμβρίου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, στη συνάντηση στο Παρίσι θα συζητηθούν ζητήματα- κλειδιά για να υπάρξει πρόοδος στην αξιολόγηση.

«Και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται στενά και από κοινού, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, και συζητούν πώς μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να ενισχύει τη δημοσιονομική της κατάσταση και την οικονομική της ανάπτυξη», τόνισε.

Μιλώντας στο in.gr κοινοτικά στελέχη τόνιζαν πως η συνάντηση γίνεται για να προχωρήσει ταχύτερα η εν εξελίξει αξιολόγηση και όχι για να κλείσει επι γαλλικού εδάφους.

Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση των διήμερων επαφών την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα ενημερώσει το EuroWorkingGroup για την πορεία των διαπραγματεύσεων.