• Σήμερα είναι: Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Κριστίν Λαγκάρντ: Η Ελλάδα ξεπέρασε τα δύσκολα

Την πεποίθησή της ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τα δύσκολα και έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε εκπομπή του αυστραλιανού κρατικού καναλιού του ABC.

Είπε μάλιστα πως λόγω της ανάκαμψης «όλοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο αν δεν κάνω λάθος από το 1943».

Η Λαγκάρντ απαντούσε σε ερώτηση μιας κοπέλας από το κοινό που συμμετείχε στη συζήτηση και είπε ότι μέτρα που επέβαλε η τρόϊκα στην Ελλάδα «έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη» με τις αστοχίες τους.

Απάντησε ότι παρακολουθεί από πολύ κοντά την κρίση της Ελλάδας, αρχικά ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

«Όντως σημειώθηκαν αστοχίες και υπήρξε και λάθος προσέγγιση» ομολόγησε αλλά σημείωσε ότι σε αυτό συνέβαλαν και τα στοιχεία που δινόταν για την ελληνική οικονομία και τα οποία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε λόγο για ένα «μεγάλο ταξίδι» με πολλές θυσίες εκ μέρους των Ελλήνων αλλά τα σκληρά μέτρα ήταν απαραίτητα, όπως είπε, για να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία.

Η Λαγκάρντ βρίσκεται στο Σίδνεϊ για την προετοιμασία των Συνόδων υπουργών Οικονομικών και διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G20.

 

 

(πηγή: in.gr, AΠE-ΜΠΕ)