• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κυκλοφορεί το Νο11 του Αccountancy Greece

Accountancy Greece 

Τριμηνιαίο περιοδικό Οικονομικού Λογισμού

(τεύχος 11, Απριλίου – Μαϊου – Ιουνίου 2013, τιμή: 10,00 €)

Κυκλοφόρησε το καλοκαιρινό τεύχος  (No 11) του περιοδικού ACCOUNTANCY GREECE με πολλά θέματα ελεγκτικά , φορολογικά και οικονομικής επικαιρότητας.

Στο τεύχος δημοσιεύεται ρεπορτάζ και συμπεράσματα από το κλειστό συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδος που έγινε πρόσφατα με θέμα:  «Η κρίση στη ζώνη του ευρώ» και στο οποίο έλαβαν μέρος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος , ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίκτορ Κονστάνσιο, και  κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, όπως ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Μπάρι Έιχενγκριν, ο καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής οικονομίας του London School of Economics Πολ ντε Γκρόουβ και ο καθηγητής Οικονομικών του Yale Τζον Γιαννακόπουλος.

Στο ίδιο τεύχος δημοσιεύεται η ετήσια έκδοση της έρευνας «Το μέλλον της Ευρώπης», και από την οποία διαφαίνεται ότι το μέλλον της Ευρώπης παραμένει «οριακά σταθερό».  Η έκθεση αντλεί δεδομένα τόσο από στοιχεία κορυφαίων οίκων οικονομικών προβλέψεων όσο και από 3.100 συνεντεύξεις που διεξήχθησαν με ανώτερα στελέχη σε χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης, στο πλαίσιο της έρευνας International Business Report (IBR) της Grant Thornton.

Τον ρόλο της δεοντολογίας στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το ελεγκτικό – λογιστικό επάγγελμα, που κλυδωνίστηκε από λογιστικές απάτες σε διάφορα κράτη, αναλύει σε συνέντευξή του ο Jörgen Holmquist, πρόεδρος του Συμβουλίου Διεθνών Προτύπων Δεοντολογίας για Λογιστές (IESBA) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λογιστών (IFAC).

Ένα αναλυτικό ρεπορτάζ αναφέρεται στα συστήματα και τις υπερεξουσίες με τις οποίες είναι εξοπλισμένη η οικονομική αστυνομία των ΗΠΑ, το γνωστό IRS, αλλά και πολλών ευρωπαϊκών κρατών, και που το οικονομικό επιτελείο της χώρας προσανατολίζεται να αντιγράψει για να βάλει φρένο στη φοροδιαφυγή, θέτοντας σε εφαρμογή από τον Ιούλιο ένα νέο πλαίσιο ελέγχων που θα περιληφθούν στο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Έρευνα της PWC φανερώνει ότι όλο και περισσότερες κυβερνήσεις επιζητούν αποτελεσματικότερη λογιστική διαχείριση του δημοσίου τομέα προσανατολιζόμενες στην εφαρμογή της  λογιστικής αρχής των δεδουλευμένων.

Στο ίδιο τεύχος δημοσιεύονται έρευνες και θέματα φορολογικά, εταιρικά, ελεγκτικά όπως και σύντομα νέα που αφορούν τον κλάδο των ορκωτών ελεγκτών λογιστών.