• Σήμερα είναι: Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Μάριο Ντράγκι: αποκλείει νέο κούρεμα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας ότι «δεν θεωρούμε την αναδιάρθρωση του χρέους ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη».

Μιλώντας ενώπιον των ευρωβουλευτών της οικονομικής και νομισματικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τη νομισματική πολιτική της ευρωζώνης ο κ. Ντράγκι, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Επαμεινώνδα Μαριά, ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να στοχεύσει στις μεταρρυθμίσεις για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς, κάτι το οποίο φάνηκε στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Συνεχίζοντας, ο Μ.Ντράγκι τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ότι βρίσκεται στη σωστή πορεία και πληροί τους στόχους για τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα επιστρέφονται μέσω των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών στην Ελλάδα.