• Σήμερα είναι: Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Μάρτιν Σουλτς: μάχη κατά της ανεργίας

«Προτεραιότητα της Ευρώπης η μάχη κατά της ανεργίας των νέων» επισήμανε σε συζήτηση με τους φίλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Facebook ο Μάρτιν Σουλτς, μετά την τελευταία ομιλία του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην ολομέλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν από τις εκλογές.

Ο κ. Σουλτς ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την ομιλία και σημείωσε πως «συμμερίζομαι την άποψή του ότι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και των κοινών θεσμικών οργάνων είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη». Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΕΚ επισήμανε την ανάγκη να κινητοποιηθούν για αυτό το σκοπό οι αναγκαίοι πόροι το ταχύτερο δυνατό. Τόνισε ότι κατανοεί «πως οι νέοι ψάχνουν σήμερα για δουλειά και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης όπου κι αν τις βρουν στην Ευρώπη, όμως δική μας υποχρέωση είναι να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν παντού στην Ευρώπη».
«Πρέπει να κάνουμε την ΕΕ πιο αποτελεσματική και δημοκρατική με μεγαλύτερη άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους», για να προσθέσει πως ο ίδιος δεν θα πάψει να πολεμά το λαϊκισμό.
Αναφορικά με τις ευρωεκλογές του 2014 ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι «θα κρίνουν την πλειοψηφία του ΕΚ, και η πλειοψηφία αυτή θα επιλέξει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τόσο αποφασιστική σημασία θα έχει για τη μελλοντική πορεία της ΕΕ. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε πραγματικά πανευρωπαϊκό διάλογο μεταξύ των υποψηφίων για την αντικατάσταση του Ζοζέ Μπαρόζο».