• Σήμερα είναι: Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Νέα εποχή για τον ΣΕΒ

Ανέλαβε και επισήμως την προεδρία του ΣΕΒ ο Θόδωρος Φέσσας, κατά την πρωινή συνεδρίαση της ετήσιας ΓΣ του συνδέσμου. Παράλληλα στο νέο Δ.Σ. υπάρχει ισχυρή παρουσία της βαριάς βιομηχανίας καθώς νέοι αντιπρόεδροι ανέλαβαν οι επικεφαλής δύο ιστορικών βιομηχανικών μονάδων της χώρας ο Ε. Μυτιληναίος (Αλουμίνιον) και ο Δ. Παπαλεξόπουλος (Τιτάν). Νέα μέλη του Δ.Σ. είναι οι Ντίνος Κόκκαλης, Γιώργος Κώτσαλος, Παναγιώτης Μαρινόπουλος και ο Ε. Μυτιληναίος.

Εκτελεστικός αντιπρόεδρος και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής παραμένει ο κ. Χάρης Κυριαζής.

Κατά το πρώτο μέρος της κλειστής συνεδρίασης έγινε απολογισμός πεπραγμένων από τον κ. Χ. Κυριαζή, επικυρώθηκε η εκλογή του κ. Φέσσα, ενώ παρουσιάστηκε ο ετήσιος οικονομικός απολογισμός.

Επίσης έγινε αποδεκτή η εισήγηση του ΔΣ του ΣΕΒ για την απονομή τίτλου επίτιμου προέδρου στον απερχόμενο και μακροβιότερο πρόεδρο στην ιστορία του συνδέσμου Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

Στην ομιλία του ο κ. Δασκαλόπουλος προχώρησε σε αυτοκριτική για τη διάρκεια της προεδρίας του σημειώνοντας ότι οι πόρτες του συνδέσμου δεν ήταν τόσο ανοιχτές όσο θα έπρεπε και δεν συζητήθηκε όσο θα έπρεπε η στρατηγική του Συνδέσμου. Παράλληλα ο κ. Δασκαλόπουλος εισηγήθηκε αλλαγή στη διαδικασία εκλογής του ΣΕΒ. Υπεραμύνθηκε της άποψης ότι ο ΣΕΒ πρέπει να διατηρήσει το δικαίωμα στο να διατυπώνει πολιτικές απόψεις και να μην “κλείνεται”.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του συνδέσμου Θ. Φέσσα στην πρώτη του ομιλία από  τη νέα του θέση έστειλε μήνυμα σύνθεσης  και συναίνεση σημειώνοντας ότι ο ΣΕΒ θέλει να συνεισφέρει στη σύνθεση , συνεργασία και επίτευξη πρακτικών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων και να αποτελέσει καταλύτη για την διευκόλυνση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας. “Αντί να περιγράφουμε προβλήματα ας υλοποιούμε λύσεις” είπε.  “Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλει συνεργασίες και συγχωνεύσεις, ενοποιήσεις, δικτυώσεις επενδύσεις μεγαλύτερης κλίμακας και εξωστρέφεια. Η πλειονότητα των σύγχρονων επιχειρήσεων που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ είναι αυτές που άντεξαν στην κρίση γιατί είχαν αποτελεσματική διοίκηση ξεκάθαρη στρατηγική στοχοθεσία. Το παράδειγμά τους μπορεί να εμπνεύσει και την κοινωνία και τη δημόσια διοίκηση, κατέληξε.

Πηγή:www.capital.gr