ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΤΡΑΥΛΟΥ.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ALBA.
H PwC Eλλάδος, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πελατών της για φορολογικά θέματα, ήταν μέγας χορηγός στο 4ο Ετήσιο Φορολογικό Συνέδριο που διοργάνωσε το Eλληνοαμερικανικό Eπιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη, στις 9 Νοεμβρίου 2012.
Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου ήταν η κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, Tax Senior Manager της PwC και λέκτορας στο ΑΠΘ, η οποία συμμετείχε στην ενότητα για τις στοχευμένες φορολογικές πολιτικές σε θεσμικό πλαίσιο δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος, ως ανθεκτικό ανάχωμα στη φοροδιαφυγή, το παρεμπόριο, τον επιθετικό φορολογικό σχεδιασμό. Η ομιλία της κ. Σαββαΐδου εστίασε στις έμμεσες τεχνικές ελέγχου και στην υποχρέωση τρίτων να χορηγούν προς το Υπουργείο Οικονομικών στοιχεία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.
Στο πλαίσιο του 3ου Εθνικού Συνεδρίου της Financial Engineering and Banking Society, 17-18 Δεκεμβρίου 2012, έγινε η βράβευση του καθηγητή κ. Νίκου Τραυλού, πρύτανη του ALBA Business School, το πιο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, αλλά και κάτοχο της ακαδημαϊκής έδρας «Kitty Kyriakopoulos» στη χρηματοοικονομική.
Ο κ. Τραυλός είναι πτυχιούχος Οικονομικών του Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Aθηνών (1979) και τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα κινούνται στους χώρους της Χρηματοοικονομικής των Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης, Αγορών, Τραπεζικής και Εξαγορών-Συγχωνεύσεων. Το 2008 ο Νίκος Τραυλός αναγνωρίστηκε ως ένας από τους περισσότερο συνεισφέ-ροντες συγγραφείς στο περίφημο περιοδικό «Journal of Finance». Παγκοσμίως, μεταξύ των 3.276 συγγραφέων που έχουν δημοσιεύσει στο «Journal of Finance», ο κ. Τραυλός κατέχει την 63η θέση για την περίοδο 1946-2005 και την 39η για την περίοδο 1976-2005.
Το 2005 ο Νίκος Τραυλός πέτυχε άλλη μια διεθνή διάκριση. είναι ο μοναδικός καθηγητής από ελληνικό πανεπιστήμιο που ήταν σε μια λίστα 332 πολυγραφότατων συγγραφέων, μεταξύ 17.573 συγγραφέων σε μια παγκόσμια κλίμακα, που δημοσίευσαν τις εργασίες τους στα 7 καλύτερα χρηματοοικονομικά περιοδικά (top seven Finance Journals), τα τελευταία 50 χρόνια (1953-2002).
Στη φωτογραφία, όπου του αποδίδεται η πλακέτα, με τον πρόεδρο της Financial Engineering and Banking Society, καθηγητή Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη (Πολυτεχνείο Κρήτης και Audencia Nantes School of Management).