• Σήμερα είναι: Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

“Οδικός χάρτης” στο Eurogroup

Αρχίζει σε λίγο το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας. Όπως ανέφερε ανώτατος παράγοντας της Ευρωζώνης, οι «18» θα προσπαθήσουν στη Ρίγα να έλθουν σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά για τη δημιουργία ενός είδους «οδικού χάρτη» βάσει του οποίου θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα ούτως ώστε το αργότερο ως το ερχόμενο Eurogroup, της 11ης Μαΐου, να έχει συμφωνηθεί μια «κρίσιμη μάζα» μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψει την εκταμίευση των δανείων που η Αθήνα έχει λαμβάνειν.

Η συνεδρίαση  αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τη μία μετά το μεσημέρι οπότε θα ακολουθήσουν δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμλπουμκαι συνέντευξη του Ελληνα υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη.
Κύκλοι του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας και η κυρία Μέρκελ κατέγραψαν στη συζήτησή τους τα βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο..

«Στο Euroworking Group υπάρχει μεγάλη πρόοδος και στο Eurogroup αύριο περιμένουμε ότι αυτή η πρόοδος θα καταγράφει ώστε να υπάρξει συμφωνία» ανέφεραν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές και πρόσθεσαν πως «πρέπει το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες να συνεδριάζει συνεχώς το Brussels Group, ώστε μέχρι την Τετάρτη να υπάρχει συμφωνία και να συγκληθεί την Πέμπτη έκτακτο Eurogroup».
(πηγή: TOBHMAonline)