• Σήμερα είναι: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Παρατείνεται η εκκρεμότητα με την τρόικα

Πολύ νωρίς το πρωί σήμερα παρελήφθη  το απαντητικό email της τρόικας προς την κυβέρνηση. Σε αυτό, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις επί των προτάσεων της κυβέρνησης, ώστε να επέλθει η συμφωνία που θα επιστρέψει να επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα. Οι διευκρινίσεις θα παρασχεθούν αργότερα εντός της ημέρας σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και της τριμερούς.

ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την απόδοση κάποιων δημοσιονομικών παρεμβάσεων ( π.χ. αύξηση φορολογικής συμμόρφωσης στο σκέλος των αποδείξεων μέσω λαχειοφόρου αγοράς) και φαίνεται να ζητούν εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα στην περίπτωση που οι προτεινόμενες παρεμβάσεις δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα. Διευκρινίσεις αναμένονται και για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας.

Κατά κυβερνητικές πληροφορίες στη σημερινή τηλεδιάσκεψη αναμένεται να μετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος, αλλά και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, Σταύρος Παπασταύρου, Δημήτρης Πτωχός και Μιχάλης Πεγκλής.