• Σήμερα είναι: Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Σήμερα ή αύριο η απόφαση για τη δόση 1 δισ ευρώ

Στη δικαιοδοσία του Euroworking group το απόγευμα της Τρίτης και του Eurogroup το βράδυ της Τρίτης περνάει η έγκριση του ενός δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον Ιούλιο.

Υπουργείο Οικονομικών και τρόικα συνέταξαν τη νύχτα της Δευτέρας την έκθεση συμμόρφωσης (compliance report), που βασίζεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ.

Οι πλειστηριασμοί

Την ίδια στιγμή για το θέμα των πλειστηριασμών κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφερε ότι αυτή την ώρα δεν έχουμε συμφωνία και ότι θα συνεχισθούν οι επαφές με την τρόικα και τις επόμενες ημέρες με μηνύματα email και τηλέφωνα. Για το θέμα αυτό κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «επιθυμούμε τη συμφωνία με την τρόικα, ή τουλάχιστον την ανοχή της», εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η τρόικα θα μπορούσε να αποδεχθεί σιωπηρά μια μεταβατική μονομερή ρύθμιση από την ελληνική πλευρά που θα αφορά στο 2014 και μόνο.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση επιθυμεί να νομοθετήσει ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής που ψηφίζεται το φορολογικό νομοσχέδιο, είτε μονομερώς είτε σε συμφωνία με την τρόικα για το θέμα των πλειστηριασμών.