• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

7 Ελληνικές εταιρίες στην ελίτ των European Business Awards 2014-2015

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των «Ruban dHonneur Recipients»

 

H RSM Greece, μέλος της RSM International, του 7ου μεγαλύτερου δικτύου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, αλλά και κύριος χορηγός και υποστηρικτής των European Business Awards για 8η συνεχή χρονιά, ανακοινώνει σήμερα τα αποτέλεσμα της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού κατά την οποία διακρίθηκαν οι 110 καλύτερες επιχειρήσεις την Ευρώπης με τον τιμητικό τίτλο «Ruban dHonneur». Ανάμεσα στις 110 κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις συγκαταλέγονται 7 ελληνικές!

Η διάκριση αυτή αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας και την ελληνική επιχειρηματικότητα καθώς ο θεσμός είναι ένας πολύ ποιοτικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας με αυστηρά κριτήρια που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι 7 ελληνικές εταιρίες παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό στον οποίο θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν το βραβείο της καλύτερης επιχείρησης της Ευρώπης στην κατηγορία που συμμετέχουν.

Οι 7 ελληνικές επιχειρήσεις ανάμεσα σε στους 110 «Ruban dHonneur Recipients» που προκρίνονται στον τελικό είναι οι εξής:

GREEN – GREEK ENVIRONMENTAL & ENERGY NETWORK SA The Business of the Year Award with Turnover of €26-150m
AB Vassilopoulos The Award for Environmental & Corporate Sustainability
ONEX The RSM Entrepreneur of the Year Award
Coffee Island The Growth Strategy of the Year Award
PHARMATHEN The Growth Strategy of the Year Award
Genesis Pharma The Chairman’s Selection
Spetses Mini Marathon The Chairman’s Selection

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα το ότι για όγδοη συνεχή χρονιά καταφέρνει να μπει στην ελίτ των καλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Greece, Κύριος Άθως Στυλιανού, δήλωσε «Συγχαρητήρια και στις 7 ελληνικές επιχειρήσεις που κέρδισαν αυτή την τόσο σημαντική και τιμητική διάκριση. Παρόλο που η χώρα μας δοκιμάζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, οι ελληνικές επιχειρήσεις καταφέρνουν κάθε χρόνο να συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 110 καλύτερες των European Business Awards αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν το βάζουν κάτω. Όλοι εμείς στην RSM Greece θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να στηρίζουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και να την προβάλλουμε μέσω του θεσμού των European Business Awards στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα. Αξίζει σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν από την χώρα μας ένα μεγάλο μπράβο! Ευχόμαστε στους 7 «Ruban d’Honneur Recipients» καλή επιτυχία για τον τελικό!»

Παράλληλα, συνεχίζεται και η ψηφοφορία του κοινού η οποία θα αναδείξει τον National Public Champion, δηλαδή την εταιρία από τους National Champions της κάθε χώρας που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αυτής θα ανακοινωθούν στις 3 Μαρτίου και οι National Public Champions της κάθε χώρας θα παραμείνουν στην διαδικασία ψηφοφορίας η οποία θα συνεχιστεί πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάδειξη του European Public Champion. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του European Public Champion θα ανακοινωθούν στον τελικό τον Ιούνιο.

Τα European Business Awards είναι τα μοναδικά επιχειρηματικά βραβεία που αναδεικνύουν την αριστεία και τις καλές πρακτικές των επιχειρήσεων της Ευρώπης. Επίσημος Patron των βραβείων είναι ο Karel de Gucht, Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου.  Η RSM Greece επιλέγει και προσεγγίζει κάθε χρόνο κατόπιν έρευνας ένα συγκεκριμένο αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα τους,  με σκοπό να τις ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και τις υποστηρίζει αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδιά του. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ανάδειξη και προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και στο εξωτερικό γενικότερα.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από σημαντικούς Ευρωπαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και opinion leaders, ξεχώρισε τις 110 καλύτερες εταιρίες όχι μόνο για τις επιχειρηματικές τους διακρίσεις, αλλά και για το δυναμισμό, τη φιλοσοφία και την κουλτούρα τους. Οι εταιρίες αυτές εκλέχθηκαν με βάση ενός βίντεο το οποίο ετοίμασαν οι επιχειρήσεις και ανέβηκε μετέπειτα στην ιστοσελίδα των European Business Awards καθώς και των γραπτών απαντήσεων που έδωσαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού η κριτική επιτροπή θα επιλέξει μέσω συνεντεύξεων την καλύτερη ευρωπαϊκή  επιχείρηση στην κάθε μία από τις δέκα κατηγορίες, στις οποίες θα απονεμηθεί το European Business Award τον Ιούνιο του 2015 στο Gala απονομής που θα γίνει φέτος για πρώτη φορά στο Λονδίνο.