• Σήμερα είναι: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Bloomberg:ελπίδες για ανάκαμψη

Στην οικονομία στρέφει τις ελπίδες του για κάποια ανακούφιση ο Έλληνας πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, καθώς το σχέδιό του για έξοδο από το πρόγραμμα δεν έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους επενδυτές.

Όπως εκτιμά το Bloomberg, το ελληνικό ΑΕΠ πιθανώς θα εμφανίσει ανάπτυξη στο γ΄ τρίμηνο σε ετήσια βάση, για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις επτά αναλυτών. «Η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει βγει από την χειρότερή της ύφεση μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορεί να βοηθήσει τον Αν. Σαμαρά να ακολουθήσει τις Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, έξω από το πρόγραμμα διάσωσης».

Για να γίνει αυτό, σχολιάζει το πρακτορείο, θα πρέπει να αναστρέψει μια αύξηση του κόστους δανεισμού που σημειώθηκε τους τελευταίους δύο μήνες από την αναζωογόνηση της πολιτικής αστάθειας και τις διαφωνίες με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ για την ταχύτητα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Η ανάκαμψη είναι εύθραυστη, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τους ανθρώπους. Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι ότι έχουν πετύχει πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, και έχουμε υψηλή πολιτική αβεβαιότητα», τονίζει ο Andreas Schuerle, οικονομολόγος στην Dekabank.

(πηγή: capital.gr)

Πηγή:www.capital.gr