Αγαπητοί αναγνώστες,
Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας ασχολείται, κυρίως, με τα ζητήματα της ανάπτυξης. Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής Νίκος Βέττας, αναφέρεται στα κύρια κλειδιά για τον μετασχηματισμό της εθνικής οικονομίας, περιγράφει τις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις, τους κλάδους στους οποίους θα κινηθεί η ανάπτυξη και αναφέρει τις προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους.
O Γιάννης Στουρνάρας, λίγο πριν εγκαταλείψει το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, σε μια ομιλία του στον ΟΟΣΑ, κάνει τον απολογισμό της διετούς θητείας του και δίνει το σημερινό οικονομικό στίγμα της χώρας. Αναφέρεται σε ζητήματα στρατηγικής τόσο από πλευράς ζήτησης όσο και προσφοράς και εξετάζει κλάδους επίφορους στην ανάπτυξη.
Στο τεύχος αυτό δημοσιεύουμε το πρώτο μέρος μιας μελέτης του Mathieu Aimlon με τίτλο «Το επάγγελμα του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή στην Αμερική: Οργάνωση και τρόποι άσκησης του επαγγέλματος».
Η Ευγενία Κοτοπούλου αναφέρεται στο νέο ΕΣΠΑ (Προγραμματική περίοδος 2014-2020) και στον νέο κανονισμό ο οποίος καθορίζει τις γενικές διατάξεις που θα εφαρμόζονται αναφορικά με τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Στο τεύχος αυτό δημοσιεύονται επίσης πολλές έρευνες αγοράς, γνώμης και συμπεριφορών, κείμενο για την ιστορία της λογιστικής τυποποίησης κ.ά. Τέλος, το Accountancy Greece ανοίγει τις σελίδες του σε αποφοίτους οικονομικών σχολών δημοσιεύοντας άρθρο του Ευθύμιου Τσίρκου, αποφοίτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την «Οικονομική πληροφόρηση και το ελεγκτικολογιστικό επάγγελμα», βασισμένο σε έρευνα διπλωματικής εργασίας.
Η Συντακτική Επιτροπή