• Σήμερα είναι: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2025

Εταιρικά νέα

Η EY ανακηρύχθηκε για ακόμη μια φορά ελκυστικότερος εργοδότης στον τομέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών

Η EY είναι, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο κορυφαίος εργοδότης στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της Universum για τους «Ελκυστικότερους Εργοδότες Παγκοσμίως» για το 2019. Συγχρόνως, βρίσκεται πλέον και στη δεύτερη θέση μεταξύ των ελκυστικότερων εργοδοτών συνολικά, από την τρίτη θέση που κατείχε μέχρι πέρυσι. Η κατάταξη του 2019 βασίζεται σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 247.235 φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων, μηχανολογίας και πληροφορικής, από κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα των 12 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η EY, διεθνώς, περιλαμβάνεται, επίσης, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στην κατάταξη του Great Place to Work για τις «Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία Παγκοσμίως» για το 2019. Με βάση την ψήφο των ανθρώπων της, η ΕΥ κατέλαβε την 7η θέση, βελτιώνοντάς την κατά 12 θέσεις. Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στην τελική κατάταξη κρίνεται ότι ακολουθούν βέλτιστες πρακτικές και πολιτικές υποστήριξης μιας κουλτούρας εμπιστοσύνης.

Η EY έχει επενδύσει περίπου 530 εκατ. δολάρια στην εκπαίδευση, ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερες από 14 εκατ. ώρες εκμάθησης, με συνεχή έμφαση στην εκπαίδευση σε θέματα αναδυόμενων τεχνολογιών, σε όλο το εύρος του οργανισμού.

Σήμερα η ΕΥ απασχολεί περισσότερους από 284.000 ανθρώπους σε περισσότερες από 150 χώρες, με συνολικά παγκόσμια έσοδα 36,4 δισ. δολάρια. Σχολιάζοντας τις νέες διακρίσεις της ΕΥ, ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Οι διακρίσεις αυτές βασίζονται όχι μόνο στην ψήφο φοιτητών από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια στον κόσμο αλλά και των δικών μας ανθρώπων, και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Στην ΕΥ ξέρουμε πολύ καλά ότι η ποιότητα των υπηρεσιών μας και η εμπιστοσύνη των πελατών μας βασίζονται αποκλειστικά στην ποιότητα και την αφοσίωση των ανθρώπων μας, στους οποίους επενδύουμε διαρκώς. Στην Ελλάδα, ειδικότερα, η ΕΥ δίνει τα τελευταία χρόνια την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους να ξεκινήσουν μια λαμπρή σταδιοδρομία παραμένοντας στη χώρα τους, αναπτύσσοντας παράλληλα και τις δεξιότητές τους».

Μια πρωτοποριακή συνεργασία του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος με την ΕΥ

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, η εναρκτήρια εκδήλωση του Κέντρου Αριστείας στην Τεχνητή Νοημοσύνη που δημιουργείται στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος σε συνεργασία με την EY.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Hans Jessen, Global Innovation Leader της EY. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, δρ Βαγγέλης Καρκαλέτσης, μίλησε για την πρωτοποριακή, σε παγκόσμιο επίπεδο, συνεργασία, και παρουσίασε συνοπτικά τις δραστηριότητες του Δημόκριτου στην τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), τονίζοντας την αξία μιας τέτοιας επένδυσης για το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και την Ελλάδα, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ΤΝ. Όπως είπε ο δρ Καρκαλέτσης, «το Κέντρο Αριστείας, με έδρα τον Δημόκριτο, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τεχνητή νοημοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο, υλοποιώντας πρωτογενή έρευνα στην ευφυή ανάλυση εγγράφων, στην εξόρυξη πληροφορίας και άλλα σχετικά πεδία».

Στη συνέχεια, ο δρ Γιώργος Παλιούρας, διευθυντής του Κέντρου Αριστείας, μίλησε για την ερευνητική ομάδα που συγκροτείται από νέους ταλαντούχους επιστήμονες και έμπειρους ερευνητές. Όπως είπε ο δρ Παλιούρας, «στόχος είναι να δομηθεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές ερευνητικές ομάδες στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη. Ένα σημείο αναφοράς για την τεχνητή νοημοσύνη διεθνώς».

Σημαντική η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας στην εκδήλωση, που συνεχίστηκε με συζήτηση σε πάνελ για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ΤΝ στο μέλλον της χώρας, με τη συμμετοχή του κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του κ. Χρίστου Δήμα, υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του κ. Βασίλη Διγαλάκη, υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, και του κ. Hans Jessen, Global Innovation Leader της EY. Το πάνελ συντόνισε η κ. Νίκη Συροπούλου, διευθύντρια του Singularity University στην Ελλάδα.

Ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στο πάνελ, αναφέρθηκε στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, τονίζοντας ότι οι τεχνολογίες που έχουν σχέση με την ΤΝ αποτελούν κεντρικό κομμάτι της. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να λυθούν βασικές εκκρεμότητες στο θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς υπάρχει ανάγκη να εξορύξουμε γνώση από μεγάλες βάσεις δεδομένων, που είναι ουσιαστική και αναγκαία συνθήκη για τις τεχνολογίες της ΤΝ.

Για την επιστροφή εξαιρετικών επιστημόνων στην Ελλάδα έκανε λόγο ο κ. Δήμας, ο οποίος μίλησε για την ευκαιρία, μέσω αυτής της συνεργασίας, να επαναπροσελκύσουμε έλληνες επιστήμονες που αναγκάστηκαν τα χρόνια της κρίσης να φύγουν στο εξωτερικό επειδή δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους στη χώρα μας. Ο κ. Δήμας πρόσθεσε ότι το brain gain είναι μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Ο κ. Διγαλάκης υπογράμμισε την αξία των εφαρμογών ΤΝ σήμερα και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για εξοικείωση των πολιτών με τις τεχνολογίες αυτές, γεγονός που προϋποθέτει μια συνολική προσέγγιση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σε ερώτηση για τους λόγους που η ΕΥ επέλεξε τον Δημόκριτο για τη δημιουργία του Κέντρου Αριστείας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ο Hans Jessen τόνισε: «Ο Δημόκριτος έχει εξαιρετική φήμη ως ερευνητικό κέντρο διεθνώς, με μακρά και επιτυχημένη πορεία. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στον τομέα της ΤΝ, οδηγώντας τις εξελίξεις, και από αυτή την άποψη ήταν μια εύκολη επιλογή. Από την εμπειρία μου, οι έλληνες ερευνητές διανύουν επιτυχημένες πορείες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ωστόσο, οι περισσότεροι αναζητούν ευκαιρίες για να γυρίσουν στην Ελλάδα και να κάνουν οικογένεια και να συνεχίσουν στη χώρα τους την εργασία τους. Θεωρούμε ότι το Κέντρο Αριστείας προσφέρει την κατάλληλη ευκαιρία για να προσελκύσουμε τους ερευνητές αυτούς πίσω στην Ελλάδα».

Η βραδιά έκλεισε με cocktail reception υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής με το jazz trio του Δημήτρη Βασιλάκη, διεθνούς φήμης βραβευμένου σαξοφωνίστα, που ασχολείται ερευνητικά με τον συνδυασμό ΤΝ και μουσικής.

Πάνω από μισό τόνο σκουπιδιών καθάρισε η Deloitte από παραλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σημαντική επιτυχία σημείωσε το 1ο Impact Day που διοργάνωσε η Deloitte Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA, ως εταιρικό της μέλος, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, πάνω από 300 εργαζόμενοι από την εταιρεία συμμετείχαν σε αυτή την ενέργεια για καθαρότερες ακτές. Σημειώνεται πως ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στις παραλίες του Ελληνικού στην Αθήνα και στο Καραμπουρνάκι στη Θεσσαλονίκη.

Η Deloitte, έχοντας σκοπό να συνεισφέρει στην κοινωνία και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, πραγματοποίησε την πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Οι εργαζόμενοι αφιέρωσαν την ημέρα τους, μαζεύοντας σκουπίδια που μολύνουν τις ακτές της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, μετέδωσαν την αξία του εθελοντισμού και συνέβαλαν έμπρακτα στην προάσπιση ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Από την ενέργεια αυτή συλλέχθηκε πάνω από μισός τόνος απορριμμάτων. Τα κυριότερα αντικείμενα που εντοπίστηκαν και καθαρίστηκαν από τις παραλίες ήταν αποτσίγαρα, καλαμάκια, μπουκάλια, καπάκια, ποτήρια μιας χρήσης, σακούλες, συσκευασίες τροφίμων και λοιπά είδη μικροπλαστικών που επιβαρύνουν τις ακτές και καταλήγουν στο πόσιμο νερό.

Ο κ. Δημήτρης Κατσιμπόκης, CSR Leader/Audit & Assurance Partner, δήλωσε χαρακτηριστικά για το 1o Impact Day: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας να δημιουργήσουμε θετικό αντίκτυπο, που έχει αξία για την κοινωνία και το περιβάλλον, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Η «Deloitte Impact Day» είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και 20 χρόνια. Διοργανώνεται μια φορά τον χρόνο σε πάνω από 150 χώρες του κόσμου, όπου και δραστηριοποιείται η εταιρεία. Την ημέρα αυτή συμμετέχουν πάνω από 280.000 επαγγελματίες, παγκοσμίως, οι οποίοι κάνουν πράξη μέσω του εθελοντισμού το «Make an Impact that Matters» που έχει ορίσει ως σκοπό της η Deloitte.