Η ΕΥ Ελλάδος ανακοινώνει τη δημιουργία νέων γραφείων στην Πάτρα, επενδύοντας στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, και στην πλούσια δεξαμενή ταλέντων και τεχνολογικών δεξιοτήτων που αυτές έχουν να προσφέρουν, μένοντας, έτσι, πιστή στη δέσμευσή της για την υποστήριξη των νέων Ελλήνων επιστημόνων και την αντιστροφή του brain drain, μέσα από τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας με πολλαπλασιαστική και μακροπρόθεσμη αξία για την τοπική κοινωνία. Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία θα δώσει, παράλληλα, τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της περιοχής να αποκτήσουν πιο άμεση πρόσβαση στο σύνολο των υπηρεσιών της.
Η ΕΥ, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του παγκόσμιου δικτύου της και τη γνώση της ελληνικής αγοράς, έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια ως ηγέτιδα δύναμη στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, με σημαντικό μοχλό ανάπτυξης τις υπηρεσίες υλοποίησης τεχνολογιών αιχμής, επιτρέποντας στους πελάτες της να υλοποιήσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, να δίνουν ολοκληρωμένες λύσεις σε σύνθετα προβλήματα και να καινοτομούν. Η ανάπτυξη των υπηρεσιών αυτών έχει συμβάλει στο να αποτελεί η EY, εργοδότη πρώτης επιλογής για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες που ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους.
Οι νέες δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία και το νέο μοντέλο απομακρυσμένης εργασίας, όπως εφαρμόστηκε επιτυχώς από την ΕΥ στη διάρκεια της πανδημίας, δημιουργούν πλέον καλές προοπτικές για τους νέους εργαζόμενους που αναζητούν θέσεις εργασίας με υψηλή προστιθέμενη αξία. Με το δεδομένο αυτό, τα νέα γραφεία της ΕΥ θα δώσουν τη δυνατότητα στους νέους πτυχιούχους, αλλά και σε έμπειρους επαγγελματίες της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, να ενταχθούν σε μια δυναμική ομάδα, να εμπλουτίζουν και να αναβαθμίζουν συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, και να αναπτυχθούν επαγγελματικά στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου οργανισμού.
Τα νέα γραφεία, που έρχονται να συμπληρώσουν τις εγκαταστάσεις της EY Ελλάδος στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσουν πύλη των περιφερειών της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας προς το παγκόσμιο δίκτυο του οργανισμού.
Σχολιάζοντας τη νέα αυτή στρατηγική κίνηση, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Η πανδημία ανέδειξε τον σπουδαίο ρόλο που μπορεί να έχει η ψηφιακή τεχνολογία στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Προφανώς, το ελληνικό επιχειρείν χρειάζεται νέους εργαζόμενους με σημαντικές ψηφιακές δυνατότητες για να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Στην EY, αναζητούμε νέους επαγγελματίες με σύγχρονη κατάρτιση και υψηλές φιλοδοξίες, για να ενισχύσουν τη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας και του πελατολογίου μας.
»Η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, με τις εξαιρετικές και αναγνωρισμένες πανεπιστημιακές σχολές τους, τους νέους πτυχιούχους με κρίσιμες τεχνολογικές δεξιότητες και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό τους, αποτελούν για εμάς μια προφανή επιλογή και για αυτό προχωρούμε στη δημιουργία νέων γραφείων στην πόλη. Με την κίνηση αυτή, η ΕΥ βρίσκεται πιο κοντά σε μια περιοχή της ελληνικής περιφέρειας που συγκεντρώνει σήμερα ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές. Παράλληλα, όμως, προσφέρει και τη δυνατότητα σε ταλαντούχους νέους απόφοιτους και επαγγελματίες της περιοχής να εργαστούν σε ένα πραγματικά παγκόσμιο περιβάλλον, παραμένοντας στον τόπο τους και αξιοποιώντας τις τεχνολογίες της εργασίας του αύριο, που έχουμε στη διάθεσή μας».
ικρό κόστος που απαιτείται για την ανάπτυξή της, είναι εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά αποτελεσματική αλλά και αποδοτική μέθοδο αποτροπής και εντοπισμού απάτης. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολα αντιληπτό εάν την εξετάσουμε στο πλαίσιο του τριγώνου της απάτης (fraud triangle του Cressey) και του μεταμοντέλου Albrecht, όπως γίνεται αμέσως παρακάτω.
Η πολιτική καταγγελιών στο πλαίσιο της θεωρίας της απάτης
Μία από τις πιο γνωστές θεωρίες απάτης είναι το «τρίγωνο της απάτης» του Donald Cressey, αν και ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε ποτέ αυτό τον όρο. Ο Cressey, το 1950, βασισμένος σε συνεντεύξεις, συμπέρανε ότι «έμπιστα άτομα παραβιάζουν την εμπιστοσύνη που τους δόθηκε όταν: α) αντιλαμβάνονται ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα που δεν μπορούν να μοιραστουν.