• Σήμερα είναι: Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Grant Thornton: τα συνολικά παγκόσμια έσοδα

 

Τα συνολικά έσοδα των εταιρειών-μελών της Grant Thornton αυξήθηκαν κατά 6%, υπολογισμένα σε τοπικό νόμισμα, αλλά δείχνουν μείωση -2% όταν η μέτρηση πραγματοποιείται σε δολάρια ΗΠΑ, λόγω της σχετικής δύναμης του δολαρίου ΗΠΑ το 2015. Οι ελεγκτικές υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 42% των συνολικών εσόδων (US$1,95 δις); Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες το 29% (US$1,36δις); Οι φορολογικές υπηρεσίες το 21% (US$968εκ.); οι υπηρεσίες outsourcing το 6% (US$281εκ.); και οι λοιπές υπηρεσίες το 2% (US$75εκ.).

Ο Ed Nusbaum, global CEO της Grant Thornton International Ltd αναφέρει: “Υπήρξαν κάποια πολύ φωτεινά σημεία στα αποτελέσματά μας. Σε τοπικό νόμισμα, οι εταιρείες της Grant Thornton επέδειξαν εντυπωσιακή αύξηση εσόδων στις περισσότερες περιοχές μας.”

“Ο στόχος μας για τη χρονιά που πέρασε ήταν η ανάπτυξη της στρατηγικής μας για το μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους 42.000 ανθρώπους στις 130 χώρεςπου έχουν δεσμευτεί να αναπτυχθούμε μαζί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, για τη δημιουργία του καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος, και για την ενίσχυση της δέσμευσής μας την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.”

Εργατικό δυναμικό

Το προσωπικό μας αυξήθηκε κατά 4,8% και αριθμεί 42.204 άτομα, σε 130 χώρες.

Υπηρεσίες

·         ελεγκτικές υπηρεσίες – US$1.953 εκ.

·         φορολογικές υπηρεσίες – US$968 εκ.

·         συμβουλευτικές υπηρεσίες – US$1.356 εκ.

·         υπηρεσίες outsourcing – US$281 εκ.

·         άλλες υπηρεσίες – US$75 εκ..

Έσοδα ανά περιοχή

·         Αφρική – US$106 εκ.

·         ΗΠΑ – US$2.137 εκ.

·         Ασία- Ειρηνικός – US$566 εκ.

·         Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) – US$32 εκ.

·         Ευρωπαϊκή Ένωση – US$1.755 εκ.

·         Μέση Ανατολή – US$37 εκ.

Ανάπτυξη

·         προσθήκη νέων εταιρειών- μελών στο Κονγκό, το Μονακό, το Κατάρ, τη Σιγκαπούρη, το Τρινιντάντ, το Τομπάγκο καθώς και στην Ακτή Ελεφαντοστού.

·         επέκταση μέσω συγχωνεύσεων & εξαγορών στο Βέλγιο, την Κίνα, την Κόστα Ρίκα, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γεωργία, την Ιρλανδία και τη Λετονία.

Επενδύοντας στις κοινότητες μας – Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Grant Thornton κατανοεί την επίδραση που έχουν οι άνθρωποί της όταν αφιερώνουν τον χρόνο τους σε εθελοντικές εργασίες στην κοινότητά τους, καθώς και επενδύοντας σε εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες:

·         Η παγκόσμια CSR Steering Committee της Grant Thornton επικεντρώνεται στη διασφάλιση ότι κάθε εταιρεία –μέλος έχει την ΕΚΕ στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.

·         Η Grant Thornton πραγματοποίησε την πρώτη της παγκόσμια ημέρα ΕΚΕ στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, όπου οι άνθρωποί μας σε περισσότερες από 80 εταιρείες σε όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος σε δράσεις με σκοπό τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την ανάπτυξη του εθελοντισμού. Μπορείτε να παρακολουθήστε το βίντεο και να δείτε πώς βοηθήσαμε τις τοπικές κοινωνίες μας.

·         Η Grant Thornton ανακοίνωσε, τον Οκτώβριο του 2015, μια νέα παγκόσμια συνεργασία με το Παγκόσμιο Ταμείο για τα Παιδιά (Global Fund for Children (GFC). Η συνεργασία αυτή στηρίζει άμεσα τις προσπάθειές τους για βελτίωση της ζωής των πιο ευάλωτων παιδιών του κόσμου. Η Grant Thornton θα βοηθήσει το GFC να βρει κεφάλαια και στήριξη από όλο τον κόσμο, για να χτίσουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον για το μέλλον των παιδιών.

Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας – εργασιακός χώρος και βραβεία

·         Η Stephanie Hasenbos-Case γίνεται μέλος της οικογένειας της Grant Thornton International Ltd και είναι η πρώτη ‘people and culture global leader’ στο ‘global leadership team’

·         Η Grant Thornton διακρίθηκε παγκοσμίως, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ‘Employer of the Year’ από το International Accounting Bulletin

·         Η Grant Thornton αναδείχθηκε ενας από τους 50 “Πιο ελκυστικούς εργοδότες παγκοσμίως” (50 World’s Most Attractive Global Employers) από την Universum

·         Η Η Grant Thornton βραβεύτηκε για το “Καλύτερο πρόγραμμα ανάπτυξης ηγεσίας” (‘Best leadership development programme’) από το Managing Partners’ Forum.