• Σήμερα είναι: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

To παράδειγμα του ΟΤΕ

«Η αγορά χρειάζεται ισχυρά σχήματα που μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΟΤΕ και να επενδύσουν στην ανάπτυξη. Αυτό χρειάζεται η αγορά, αυτό χρειάζεται η χώρα» δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην 62η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε  χθες, Τρίτη,  στην Αθήνα.

«Βάσει των πρόσφατων εξελίξεων, η αγορά φαίνεται να πηγαίνει προς δύο με τρεις παίκτες. Η ιστορία αποδεικνύει ότι μια συγκεντρωμένη αγορά με λίγους, σοβαρούς και υγιείς ανταγωνιστές, είναι πολύ πιο αποτελεσματική από μία κατακερματισμένη» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για σκληρή ρύθμιση, δεν στέκουν τα επιχειρήματα περί κυρίαρχου παρόχου». Σημειωτέον ότι στον χώρο παρών ήταν ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ.Κωνσταντίνος Λουρόπουλος.
Ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι οι τηλεπικοινωνίες ανήκουν στην παγκοσμοποιημένη οικονομία στα δίκτυα της οποία οι λεγόμενοι «Over the top players», όπως η Google και το Facebook καταλαμβάνουν την χωρητικότητά τους, χωρίς να συνεισφέρουν σε επενδύσεις, κάνοντας λόγο για «επιτακτική ανάγκη να παρέμβουν οι ρυθμιστικές Αρχές, στην Ευρώπη και όχι μόνο» για την εξεύρεση λύσης.