• Σήμερα είναι: Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Αβέβαιη η επιστροφή της τρόικας

Αβέβαιη  είναι η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, όπως προβλεπόταν αρχικά, σύμφωνα με τις σημερινές εφημερίδες..

O εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ολι Ρεν, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ δήλωσε χθες ότι «δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία επιστροφής της αποστολής της τρόικας στην Αθήνα» και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση όταν ληφθεί η απόφαση».
Αν υπάρξει καθυστέρηση, ο στόχος του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα να πετύχει απόφαση καταβολής δόσεων στο Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.
Υπάρχουν δύο εκδοχές για την καθυστέρηση. Η πρώτη, από την πλευρά κύκλων του υπουργείου Οικονομικών, λέει ότι το πρόγραμμα του κ. Στουρνάρα είναι πολύ επιβαρυμένο την επόμενη εβδομάδα με το νέο φόρο ακινήτων και τον Προϋπολογισμό του 2014  που θα ψηφιστεί στη Βουλή τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά κύκλων των δανειστών, η εκδοχή είναι ότι χρειάζονται σαφή δείγματα προόδου σε βασικά θέματα όπως
οι πλειστηριασμοί ακινήτων, όπου παραμένει η διάσταση απόψεων, καθώς επίσης για τα μέτρα που θα κλείσουν το δημοσιονομικό κενό του 2014 αλλά και την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.