• Σήμερα είναι: Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Αισιοδοξία από όλες τις πλευρές

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί το μεσημέρι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Λετονία, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο θα συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων. Εξάλλου, σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η συνάντηση μεταξύ των Αλ. Τσίπρα, Ά. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος.

Μετά την τριμερή συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό και το γάλλο πρόεδρο για το ελληνικό ζήτηυμα, η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι η συνομιλία ήταν φιλική και εποικοδομητική, «όμως είναι σαφές ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει».«Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε, όμως η συμφωνία πρέπει να κλείσει με τους τρεις θεσμούς» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Προσερχόμενη σήμερα το πρωί , Παρασκευή,  στις εργασίες της Συνόδου στη Ρίγα, η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι η συνομιλία το προηγούμενο βράδυ με τους Αλέξη Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ «ήταν φιλική και εποικοδομητική, όμως είναι σαφές ότι μένει ακόμη δουλειά με τους τρεις θεσμούς, υπάρχουν αρκετά να γίνουν». «Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προσφερθεί, όποτε υπάρχουν ζητήματα και χρειάζεται συνδρομή, να την προσφέρουν στην ελληνική κυβέρνηση, όμως η συμφωνία πρέπει να καταρτιστεί με τους τρεις θεσμούς» τόνισε.Προς αυτό, «πρέπει να γίνει πάρα πολύ εντατική δουλειά» κατέληξε η καγκελάριος.

Αισιοδοξία εξέφρασε και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος σήμερα το πρωί στη δεύτερη ημέρα της συνάντησης των ηγετών της Ε.Ε.