• Σήμερα είναι: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Αλέξανδρος Τουρκολιάς: αισιοδοξία γαι την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς στην ομιλία του στα εγκαίνια του νέου κτηρίου των χειρουργείων του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», η κατασκευή και ο εξοπλισμός των οποίων ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

 Ο κ. Τουρκολιάς αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη γενικότερη πορεία της χώρας, σημείωσε ότι «για πρώτη φορά, στα τελευταία έξι χρόνια, μπορούμε, σε ρεαλιστική βάση, να οραματιστούμε την επόμενη μέρα για τη χώρα μας». Όπως είπε, «η οικονομική ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα. Η ύφεση, σε τεχνικό επίπεδο, τελείωσε». Σύμφωνα με τον κ. Τουρκολιά, οι τράπεζες πρέπει να αναδείξουν και να συνδέσουν μορφές χρηματοδότησης, που να εναρμονίζονται απόλυτα με τον κοινωνικό στόχο μίας υγιούς οικονομίας.
«Ανεξάρτητα από το βαθμό ή το εύρος ευθύνης τους, οι τράπεζες πρέπει να δείξουν κατανόηση και θετική στάση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Και η Εθνική, και το πράττει αυτό, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή. Διότι, εκτός άλλων, η εμπιστοσύνη, στην οποία αναφέρθηκα προηγουμένως, δεν αγοράζεται. Κατακτάται με την καθημερινή πρακτική και τις δεσμεύσεις μας έναντι του κοινού» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής.
Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «οι αξίες και οι αρχές που μας βοήθησαν να κάνουμε τις κοινωνίες μας πιο ανθρώπινες θα επικρατήσουν και πάλι των αρχών του υλισμού και του ατομισμού, που κυριάρχησαν στη ζωή μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες».Συμπλήρωσε δε ότι «από τη θέση αυτή, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η Εθνική Τράπεζα, ο κύριος αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας, θα συνεχίσει παράλληλα να συνδράμει τους τομείς της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού, εμπλουτίζοντας την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της στην Ελλάδα».