• Σήμερα είναι: Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Γερούν Ντάισελμπλουμ, μη βιάζεστε…

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του Eurogroup,  ανέφερε πως το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκε για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής και για το πρώτο σκέλος της 5ης αξιολόγησης της τρόικας.

Όπως ανέφερε η Ελλάδα σημείωσε μεγάλη πρόοδο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο σε αρκετούς τομείς απαιτείται «πρόσθετη εργασία» για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως όταν καταστεί ευκρινές το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, το Eurogroup θα εξετάσει τα ζητήματα που συνδέονται με τη λήξη του προγράμματος το τέλος του έτους.

Ο ίδιος είπε πως είναι πρώιμο να πει κανείς το εάν η Ελλάδα θα χρειασθεί πρόσθετη στήριξη.

«Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την πέμπτη αξιολόγηση και στη βάση αυτή το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο θα μιλήσουμε για το μέλλον», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη μορφή που πρέπει να έχει η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως «υπάρχει ισχυρή συναίνεση εντός του Eurogroup ότι πρέπει να είναι μια βιώσιμη και αξιόπιστη έξοδος».