• Σήμερα είναι: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Για κοινή γραμμή έναντι της τρόικα

Για σήμερα στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί χθες, Τρίτη.

Η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων θα διεξαχθεί με στόχο να καθοριστεί η κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα, που ξεκίνησε την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά και να ομαλοποιηθούν οι μεταξύ τους σχέσεις ώστε να σταλεί στην κοινωνία το μήνυμα της κυβερνητικής συνοχής.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στους συνομιλητές του ότι χρειάζεται συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο ανάταξης της εικόνας και του κύρους της κυβέρνησης, το οποίο όμως για να εφαρμοστεί θα πρέπει να το επιδιώξουν και τα δύο κόμματα μαζί. Υπαινίχθηκε δηλαδή ότι θα πρέπει να λιώσουν οι πάγοι προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Συγχρόνως εξέφρασε την άποψη, και θα το πει και στη συνάντηση με το πρωθυπουργό, ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα πρέπει να είναι πολιτική και δεν θα πρέπει να κυριαρχηθεί από επιμέρους εκκρεμότητες.

 

Ο Γιούνκερ στην Αθήνα

Στην Αθήνα έρχεται για μια ακόμη φορά ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο λουξεμβούργιος πολιτικός θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή ανεπίσημη επίσκεψη, θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η παρουσία του νέου προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα συμπίπτει χρονικά με την παρουσία στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών για τη νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.