• Σήμερα είναι: Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Δεν αποκλείεται διάσκεψη για το χρέος

Η είδηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πάρει πρωτοβουλία για τη  διεξαγωγής σύσκεψης για το ελληνικό χρέος στην Ουάσιγκτον στις 14-15 Νοεμβρίου αιφνιδίασε εν μέρει την κυβέρνηση που δήλωσε ότι δεν “αποκλείει την πραγματοποίηση διάσκεψης για το ελληνικό χρέος με εκπροσώπους των δανειστών το επόμενο διάστημα”, ωστόσο, τονίζει  πως δεν έχει «επίσημη» ενημέρωση για πιθανή σύσκεψη για το ελληνικό χρέος το Νοέμβριο κάτι που διέρρευσε από το ΔΝΤ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αίτημα κοινοποιήθηκε από το ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία αντέδρασε, όπως και κάποιες κυβερνήσεις της ευρωζώνης που πληροφορήθηκαν την εξέλιξη αιφνιδιασμένες.

Το ΔΝΤ από την πλευρά του δεν διαψεύδει την πληροφορία για την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας και δεν παρέχει λεπτομέρειες για αυτή.

Από την πλευρά τους κύκλοι του Ευρωσυστήματος σχολιάζοντας τις πληροφορίες κάνουν λόγο για «ανοησία» και διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι αναλήφθηκε τέτοια πρωτοβουλία από το ΔΝΤ.

Όπως ανάφερε νωρίτερα την Παρασκευή το in.gr, το ΔΝΤ συγκαλεί την σύσκεψη με σκοπό να αποκρυσταλλωθούν οι προθέσεις της Ευρωζώνης αναφορικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου 2014 για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.