• Σήμερα είναι: Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΔΝΤ:για την αναδιάρθρωση του χρέους

Η αναφορά του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά την συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, ότι θα υπάρξει συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους το καλοκαίρι του 2014, δεν ήταν απάντηση σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος, αλλά σε μια γενική ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της συνολικής αναλυτικής εργασίας του Ταμείου για το ζήτημα των αναδιαρθρώσεων χρέους από «εμπειρίες σε όλο τον κόσμο» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Αντζελα Γκαβίρια.

Ο κ. Ράις μίλησε χθες για την ανάγκη να επιτευχθεί «τραπεζική ενοποίηση» της Ευρωζώνης με ένα «ισχυρό κεντρικό μηχανισμό», εξασφαλίζοντας την «ταχεία εξυγίανση των τραπεζών».

Επίσης, επισήμανε ότι τον Μάιο του 2013, το ΔΝΤ συνέταξε έκθεση για το θέμα των αναδιαρθρώσεων χρέους, υπογραμμίζοντας ότι διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι αναδιαρθρώσεις χρέους ήταν ανεπαρκείς και έγιναν αργά και ότι θα πρέπει να εξεταστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων πτυχών του θέματος.

Ο κ. Ράις είπε ότι αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο, το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, το νωρίτερο.

 

(πηγή: ΑΠΕ, in.gr)