• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΔΝΤ: ενημέρωση για Ελλάδα

Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει σήμερα το το βράδυ στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν.

Κατά την ενημέρωση, που θα γίνει παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ, θα παρουσιασθεί η πρόοδος στο Brussels Group, θα γίνει ενημέρωση για όσα ειπώθηκαν στο Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας, ενώ δεν αποκλείεται και να συζητηθεί ευρύτερα το θέμα της εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς το Ταμείο.

Σημειώνεται πως τον Ιούνιο το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να καταβάλει για αποπληρωμή χρέους στο ΔΝΤ 1,5 δισ. ευρώ, ενώ μόλις προχθές αποπλήρωσε 750 εκατ. ευρώ. Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γίνεται στο απόηχο δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία το Ταμείο εξέφρασε προς το Eurogroup την επιθυμία του να μη μετέχει σε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας. Για το θέμα αυτό άλλωστε αναμένεται να ερωτηθεί σήμερα Πέμπτη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στη Ουάσιγκτον.