• Σήμερα είναι: Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση

Εγκρίθηκε τη Δευτέρα από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, η εκταμίευση της δόσης ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.  Τα χρήματα αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα την Τετάρτη.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου για την Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.

Στην έκθεση του ΔΝΤ  τονίζεται πως η Ελλάδα παρουσιάζει θετική εξέλιξη στην ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2013.

Τονίζεται πως οι μακροοικονομικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παραμένουν σε γενικές γραμμές σύμφωνες με τις προβλέψεις του προγράμματος, ενώ η επιστροφή στην ανάπτυξη αναμένεται για το 2014.

Το ΔΝΤ  αναγνωρίζει ακόμη τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των εξωτερικών ανισορροπιών και για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, κυρίως μέσα από τις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που έχουν βελτιώσει τη λεγόμενη μισθολογική ευελιξία.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα, η επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου έδωσε, όπως αναμενόταν, το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.