• Σήμερα είναι: Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εγκρίθηκε το 1 δισ. ευρώ από το Euro Working Group

Την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε το μεσημέρι της Τρίτης στις Βρυξέλλες το Euro Working Group, δίνοντας το «πράσινο φως» στο σχέδιο που παρουσίασε η ελληνική Κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.

Nωρίς το βράδυ της Τρίτης ακολούθησε και η τυπική έγκριση του Eurogroup σε συνεδρίασή του.

Η έναρξη της συνεδρίασης αναμένεται με κάποια καθυστέρηση, γύρω στις 20:00 ώρα Ελλάδος), όπως ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξηγώντας ότι «κόλλησε στην κίνηση».

Η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ εγκρίθηκε ήδη κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο Λουξεμβούργο, με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ να δηλώνει πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο στη διαδικασία προσαρμογής και αυτό θα συμβάλει στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα».

Την ικανοποίησή του για την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Euroworking Group) εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.