• Σήμερα είναι: Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015

 

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης του κοινοβουλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής.

Δεν κατάφερε να πάρει τους απαραίτητους 180 ψήφους στην τρίτη ψηφοφορία η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Ως εκ τούτου Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εκλέχθηκε , η Βουλή διαλύεται και η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι 13 ανεξάρτητοι της δεύτερης ψηφοφορίας: Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Δεν θα υπάρξει ταμειακό πρόβλημα, τουλάχιστον έως τον Μάρτιο, καθησύχασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης . Ο υπουργός εξέφρασε πάντως την ανησυχία του ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εξερχόμενος του κτιρίου της Βουλής μετά την άκαρπη τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «πιστεύω ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις. Οι πληγές θα επουλωθούν με μια εγρήγορση στη συνέχεια. Υπάρχουν δυσκολίες».

Ερωτηθείς για τα ταμειακά διαθέσιμα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα τουλάχιστον έως τον Μάρτιο. «Ταμειακά διαθέσιμα υπάρχουν. Αν υπάρξει πρόβλημα μπορούμε να εκδώσουμε έντοκα γραμμάτια. Εγώ βλέπω τον Μάρτιο να έχουμε ανάγκες», σημείωσε.