• Σήμερα είναι: Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Επικαιροποιημένο κυπριακό μνημόνιο

Αύριο Παρασκευή θα εξετασθεί σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου κ. Χ. Γεωργιάδη και των επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ το επικαιροποιημένο κείμενο του κυπριακού Μνημονίου.

Σήμερα οι κυπριακές Αρχές εξετάζουν τις βασικές προτάσεις του νέου Μνημονίου  ώστε να διατυπώσουν πιθανές ενστάσεις και αντιπροτάσεις. Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο παραδόθηκε χθες από την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών και στην Κεντρική Τράπεζα και σύμφωνα με κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης σε αυτό εκφράζεται ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας.

Το σκέλος της επικαιροποίησης που αφορά στο τραπεζικό σύστημα μελετάται από την Κεντρική Τράπεζα, ενώ βάρος δίνεται στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στην εξωδικαστική επίλυση χρηματοοικονομικών διαφορών και στην κατάρτιση καταλόγου διαμεσολαβητών, οι οποίοι θα εμπλακούν στις αναδιαρθρώσεις δανείων.

Επιδίωξη της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας είναι μέχρι το Σάββατο να υπάρξει συμφωνία για το επικαιροποιημένο κείμενο του κυπριακού Μνημονίου.