• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Η εβδομάδα που έρχεται

 

 

 

Το Accountancy Greece εύχεται στους αναγνώστες του να είναι το 2014  μια καλή χρονιά.

 

Μη ξεχνάτε:  μόλις κυκλοφόρησε το 13ο τεύχος του Accountancy Greece

 

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

 

###

Η ελληνική προεδρία αρχίζει επίσημα την Τετάρτη, με την συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο Ζάππειο και το βράδυ με ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο.

 

Πανηγυρική θα είναι και η  τελετή έναρξης της Ευρωπαικής Προεδρίας που θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2014, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την παράσταση «Ταξίδι στην Αιωνιότητα», με την ορχήστρα και το μπαλέτο της Εθνικής μας Λυρικής Σκηνής, σε μουσική Ελένης Καραΐνδρου.

 

###

Αναβάλλεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Ιανουαρίου επίσκεψη στην Αθήνα της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, υπό τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας, που ελέγχει το ρόλο της τρόικας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική αναβάλλεται για μεταγενέστερη ημερομηνία.

 

###

 

Σήμερα  Τρίτη 7 Ιανουαρίου,  δέκα ημέρες πριν από την έλευση της τρόικας, συναντώνται οι  κκ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, για πρώτη φορά το 2014 στο πρωθυπουργικό γραφείο, για μια «ανοικτή» συζήτηση επί όλων των κρίσιμων ανοικτών ζητημάτων, με κεντρικό αυτό του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία σε όσοι νοσηλευθούν.

 

Είχε προηγηθεί σκληρή ενδοκυβερνητική σύγκρουση των προηγούμενων ημερών, κυριολεκτικά με την έναρξη του νέου έτους, μεταξύ του ΠαΣοΚ και του υπουργού Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη, με αφορμή το ζήτημα του εισιτήριου στα νοσοκομεία.

 

Επίσης, οι δυο αρχηγοί αναμένεται να εξετάσουν και την στρατηγική τους έναντι της τρόικας και να επαναβεβαιώσουν την γραμμή που έχουν χαράξει εδώ και καιρό, ότι δεν θα δεχθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, που αποτελεί και βάση για την έναρξη της όποιας ουσιαστικής συζήτησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών.

 

Στο φλέγον θέμα των ημερών, αυτό του εισιτηρίου των 25 ευρώ για τα νοσοκομεία, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και η πρωθυπουργική εντολή ήταν να εξαιρεθούν οι άνεργοι. Παράλληλα, και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ από την πρώτη στιγμή είχε στείλει μήνυμα ότι πρέπει να υπάρξει εξαίρεση των ανέργων, ενώ δίνει μεγάλο βάρος στο κοινωνικό πακέτο που προτείνει το κόμμα του για ζητήματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες.