• Σήμερα είναι: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Νέο κυβερνητικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα και πάλι το Κυβερνητικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει στο επίκεντρο της  θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση.

Στο χθεσινό Κυβερνητικό Συμβούλιο  ο πρωθυπουργός σημείωσε στην εισήγησή του ότι το Eurogroup της 11ης Μαΐου «κατέγραψε τη σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις» και επεσήμανε ότι «η ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο σε όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ής του Φλεβάρη».

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Τσίπρας, «έχει κάνει όσα περισσότερα βήματα είναι δυνατόν να γίνουν προς τη πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό στις διαδικασίες, στους νόμους και στο πλαίσιο λειτουργίας της ευρωζώνης» και υπογράμμισε: «Τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου και αυτοί να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη δημοκρατική ετυμηγορία των λαών, εντός του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου».