• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ντράγκι: «Χωρίς επενδύσεις η ΕE δεν μπορεί να πετύχει την οικονομική ανάκαμψη»

«Χωρίς επενδύσεις η Ευρώπη δεν μπορεί να πετύχει την οικονομική ανάκαμψη» τόνισε στο Μιλάνο, στο δείπνο του χρηματοοικονομικού Φόρουμ Eurofi, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Αν δεν καταφέρουμε να δώσουμε νέα ώθηση στις επενδύσεις, θα αποδυναμώσουμε την οικονομία βραχυπρόθεσμα και θα επηρεασθούν αρνητικά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της» πρόσθεσε.

O ιταλός τραπεζίτης υπογράμμισε παράλληλα ότι «δεν υπάρχει καμία βοήθεια νομισματικού χαρακτήρα που να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, αν δεν πλαισιωθεί από τις πρέπουσες δομικές πολιτικές παρεμβάσεις».

Ο Ντράγκι αναφέρθηκε αναλυτικά στην σημασία των επενδύσεων, καθιστώντας σαφές ότι «με την κρίση συνολικά μειώθηκαν κατά 20%.

Οι επενδύσεις, υπογράμμισε, είναι βασικής σημασίας για να μπορέσει να επιστρέψει ο πληθωρισμός σε πιο κατάλληλα επίπεδα και για να ξαναρχίσει να κινείται η οικονομία και να επιτευχθεί μείωση της ανεργίας.

Ο Ντράγκι σχολίασε τέλος θετικά την απόφαση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εξαγγείλει τριετές πρόγραμμα επενδύσεων τριακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης.