• Σήμερα είναι: Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Οι τράπεζες ίσως επιστρέψουν νωρίτερα στους ιδιώτες

Στο ενδεχόμενο επιστροφής των τραπεζών σε ιδιωτικά χέρια νωρίτερα από το αναμενόμενο αναφέρθηκε την Τετάρτη ο  υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλώντας  στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό 2014.

«Η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος προχωρά με σταθερά βήματα, που προβλέπεται να οδηγήσουν πιθανώς ακόμα και σε ταχύτερη των υφισταμένων προβλέψεων αποδέσμευση των συστημικών τραπεζών από το Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Η αναφορά του υπουργού Οικονομικών διατυπώθηκε σε περίοδο που πληροφορίες φέρουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να δέχεται πιέσεις από ορισμένες τράπεζες και συμβούλους τους να προχωρήσει σε αλλαγές των όρων των δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants), που έλαβαν οι ιδιώτες οι οποίοι συμμετείχαν στις ανακεφαλαιοποιήσεις, επισπεύδοντας έτσι την επιστροφή τους σε ιδιώτες επενδυτές.

Εξάλλου, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του 2013 αποδεικνύεται ότι ήταν πρωτογενούς πλεονάσματος και υποστήριξε πως το 2014 η πραγματικότητα θα διαψεύσει όσους επιλέγουν να αμφισβητούν τη δυνατότητα της χώρας να ανακάμψει.