• Σήμερα είναι: Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Πιερ Μοσκοβισί: δεν αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας

 

«Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σήμερα στην Αθήνα. “Η Ελλάδα χρειάζεται το ευρώ και η ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η σχετική διευκρίνιση ήλθε λίγες ώρες μετά την αμφίσημη αναφορά του γάλλου επιτρόπου, με την οποία άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο Grexit, λέγοντας πως θα ήταν «κρίμα» να συμβεί αυτό.

Έχοντας δίπλα του τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνο Καρβούνη ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε πως η Κομισιόν δεσμεύεται να στηρίξει την Ελλάδα στην εφαρμογή των απαραίτητων αλλαγών. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας πρέπει να ολοκληρωθεί το «συντομότερο δυνατό».

«Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν η αξιολόγηση κάτι που θα είναι προς όφελος όλων των πλευρών», είπε και αναγνώρισε πως εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες για το δημοσιονομικό κενό.

«Οι προσπάθειες των Ελλήνων άρχισαν να αποδίδουν, είναι ώρα να περάσουμε στην επόμενη φάση» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις η τρόικα θα φύγει από την Ελλάδα στο τέλος του Φεβρουαρίου.