• Σήμερα είναι: Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πράσινο φως από eurogroup

To «πράσινο φως» επί του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων, που παρουσίασε η Ελλάδα, έδωσε και επισήμως -με ανακοίνωση- το Eurogroup, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι θεσμοί μάς έδωσαν την πρώτη τους εκτίμηση με την οποία θεωρούν ότι ο κατάλογος των μέτρων είναι επαρκώς περιεκτικός, ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που τη συνοδεύει, «συνιστούν σημείο καμπής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» σύμφωνα με σχόλιο κυβερνητικών κύκλων με το οποίο συνοψίζουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Την πεποίθηση ότι η Ευρώπη δεν θα διακινδυνεύσει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας.
Ερωτηθείς ειδικά για το θέμα της ρευστότητας, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά. «Είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να φανταστείτε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ;» σημείωσε χαρακτηριστικά.