• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,78 δισ. ευρώ στο 8μηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,78 δισ. ευρώ καταγράφουν τα ταμειακά στοιχεία της πορείας εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης κατά το 8μηνο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας αναφερόμενος στα ταμειακά στοιχεία της πορείας εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης κατά το 8μηνο του έτους, τόνισε πως ενισχύουν την τάση σταθεροποίησης των δημοσίων οικονομικών της χώρας.

Αποκάλυψε δε πως το μήνα Σεπτέμβριο, τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κινήθηκαν καλύτερα από τους στόχους.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν στα 4,08 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 313 εκατ. ευρώ ή 8,3% έναντι του στόχου που είχε τεθεί και 614 εκατ. ευρώ ή 17,7% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα.

«Ο Προϋπολογισμός της Γενικής Κυβέρνησης για το 2013 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα.  Η εκτίμηση αυτή είναι προϊόν ρεαλιστικής ανάλυσης των δεδομένων και όχι διάθεσης για πανηγυρισμούς. Βεβαίως και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

» Χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια στις προσπάθειες. Έχουμε χρέος να δικαιώσουμε τις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.