• Σήμερα είναι: Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Σήμερα οι προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Σήμερα Τρίτη στις 4.30 το απόγευμα αναμένεται να κατατεθούν στο ΤΑΙΠΕΔ οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Πολλοί από τους 13 επενδυτές που πέρασαν τον περασμένο Μάιο στη δεύτερη  φάση του διαγωνισμού έχουν συγκροτήσει συμμαχίες  μεταξύ τους και οι πληροφορίες μιλούν για τη δημιουργία τεσσάρων σχημάτων, με επικεφαλής ξένες εταιρείες και τις ελληνικές να έχουν μειοψηφική συμμετοχή.

Αναφορικά με τα τιμήματα, δεν αποκλείεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, να κυμανθούν ακόμη και πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ, πιο ψηλά δηλαδή από την κεφαλαιοποίηση του Αστέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Θυμίζουμε ότι ανάμεσα στους 13 υποψήφιους περιλαμβάνονται ο τουρκικός όμιλος Dogus που έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με τη Lamda Development, η αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners με γραφεία σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Βηρυτό, το αμερικανικό hegde fund Βaupost,  το επίσης αμερικανικό fund Colony Capital που διαχειρίζεται επενδύσεις σε ακίνητα άνω των 50 δισ. δολαρίων, η καναδική εταιρεία ΙCI, η ρωσική Strategic Initiative και τον κινεζικό όμιλο Fosun.

Τα έξι ελληνικών συμφερόντων σχήματα είναι η Lamda Development, η Dolphin Capital, η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου που έχει το Costa Navarino στη Μεσσηνία, ο όμιλος Γ. Προκοπίου, η Chartworld του εφοπλιστή Λ. Κολλάκη, και τέλος από τον κλάδο των κατασκευών η J&P.

(πηγή: in.gr)