• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Σαμαράς: θα μοιραστεί το πλεόνασμα

 

Σε μια χρονική στιγμή που η τρόικα απαιτεί συμφωνία έως την προσεχή Κυριακή, ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, εμφανίζεται ανυποχώρητος και δεν κάνει πίσω από τα όσα έχει υποσχεθεί σχετικά με την στήριξη κοινωνικών ομάδων που αδικήθηκαν.
Ο κ. Σαμαράς, εν μέσω ενός ιδιαίτερα φορτισμένου κλίματος όπου κυριαρχούν φήμες και σενάρια περί δήθεν «τελεσιγράφου» των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται, διεμήνυσε  σήμερα το πρωί, μέσω στενών του συνεργατών, ότι το μεγαλύτερο τμήμα του πρωτογενούς πλεονάσματος θα δοθεί, σε πρώτη φάση, σε ένστολους, χαμηλοσυνταξιούχους και αδύναμες κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από το μνημόνιο. Και όπως έλεγε ανώτερη κυβερνητική πηγή στο «Βήμα» η διανομή του ποσό που θα προκύψει είναι απόφαση καθαρά της ελληνικής κυβέρνησης.
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευση και λίγο πριν ο Πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις, το Μέγαρο Μαξίμου θέτει με ένταση, με την συγκεκριμένη διαρροή, την «κόκκινη γραμμή» που δεν πρέπει να παραβιαστεί.
Παράλληλα, είναι σαφές από το πρωθυπουργικό επιτελείο ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές παράλογες απαιτήσεις της τρόικας και να κατατεθούν στην παρούσα φάση και αφού δεν έχει προηγηθεί εξαντλητική διαπραγμάτευση, κρίσιμες διατάξεις σε νομοσχέδιο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σταθερή η άποψη ότι στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές και συγκεκριμένα 73 ημέρες πριν από την 25η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν για το Ευρωπαϊκό Κοινο