• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Σε λειτουργία το e- παράβολο

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο). Μετά την επιτυχημένη πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής με παράβολα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πλέον στην εφαρμογή εντάσσονται και φορείς που υπάγονται στα υπουργεία Άμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών και Εργασίας.

Ακόμη, μέσω του «e-Παράβολο» θα καταβάλλονται παράβολα και για τον ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το  Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Για την χορήγηση ηλεκτρονικού παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e-Παράβολο».

Ο φορολογούμενος συμπληρώνει τα στοιχεία του, πατά το κουμπί «υποβολή» και λαμβάνει μήνυμα στο email του με τον κωδικό εξόφλησης και έναν μοναδικό ψηφιακό κωδικό που αποτελεί το e-παράβολο.

Με αυτό τον κωδικό, το παράβολο εξοφλείται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ. Από τις αρχές Φεβρουαρίου η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και μέσω πιστωτικής κάρτας.