• Σήμερα είναι: Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Στα 2,20 ευρώ ανά μετοχή η τιμή διάθεσης των νέων τίτλων της Εθνικής Τράπεζας

Στα 2,20 ευρώ ανά μετοχή έκλεισε η τιμή διάθεσης των νέων τίτλων της Εθνικής Τράπεζας, που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά 2,5 δισ. ευρώ.

Στο βιβλίο προφορών, που έκλεισε την Πέμπτη το απόγευμα, καταγράφηκε υψηλή ζήτηση για τους νέους τίτλους και, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο βαθμός υπερκάλυψης έφθασε τις δύο φορές.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης, το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας υποχώρησε στο 57%, από 84%.

Με τον τρόπο αυτό η Εθνική Τράπεζα καθίσταται η δεύτερη περισσότερο ιδιωτικοποιημένη μεταξύ των τεσσάρων συστημικών ομίλων, γεγονός που -μεταξύ άλλων- διευκολύνει τη διαδικασία αποχώρησης του ΤΧΣ από το μετοχικό της κεφάλαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κοινές μετοχές θα κατανεμηθούν σε δεκάδες επενδυτικά σχήματα, διασφαλίζοντας, έτσι, την πολυμετοχικότητα της τράπεζας.

Στη διοίκηση της Εθνικής επικρατεί ικανοποίηση τόσο για την ισχυρή ζήτηση που εκδηλώθηκε από το εξωτερικό όσο και για το γεγονός ότι πέτυχαν τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή ενίσχυση μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών σε αυτή τη φάση ανακεφαλαιοποίησης του κλάδου.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας.