• Σήμερα είναι: Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Στουρνάρας αντί Προβόπουλου

Tον Γιάννη Στουρνάρα πρότεινε για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος το Γενικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤτΕ, η πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον διορισμό διοικητή αφορά στο πρόσωπο του τέως υπουργού Οικονομικών.

Η εισήγηση αναμένεται να γίνει αποδεκτή από το Υπουργικό Συμβούλιο και στις 20 Ιουνίου ο κ. Στουρνάρας θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή».

Aπελευθερωμένος δήλωσε ότι νιώθει ο απερχόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την παρουσίαση των δύο εκδόσεων της Τράπεζας «Ιστορία της Τράπεζας της Ελλάδος 1928 – 2008» και «Το Χρονικό της Μεγάλης Κρίσης – Η Τράπεζα της Ελλάδος 2008 – 2013».

Είπε ακόμη ότι είναι έτοιμος για διακοπές που τού έλειψαν στα χρόνια της θητείας του.

«Το καλοκαίρι του 2012 ζούσα με την αγωνία σε τι νομισματικό σύστημα θα ξυπνήσω» είπε.

Όμως, με τον σωστό σχεδιασμό και πολύ δουλειά από τους εργαζομένους στην Τράπεζα αποτρέψαμε τα χειρότερα, συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη ότι χθες, Τρίτη, μίλησε με τον πρωθυπουργό και σήμερα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για το έργο του.

Για τον Γιάννη Στουρνάρα είπε ότι είναι μόνο οικονομολόγος, αλλά γνωρίζει να παίρνει πολιτικές αποφάσεις και ξέρει καλά τα τραπεζικά.