• Σήμερα είναι: Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Στουρνάρας με Βάιντμαν

Ο κ. Στουρνάρας θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν για την πορεία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως προσφάτως ο κ. Βάιντμαν είχε απορρίψει το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και είχε καλέσει την Ελλάδα να διορθώσει τα προβλήματα στην οικονομία της.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Bild» ο Γερμανός Κεντρικός Τραπεζίτης είχε τονίσει πως ένα κούρεμα χρέους δεν αποτελεί λύση για τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας  και είχε καλέσει την Ελλάδα να υνεχίσει την δύσκολη πορεία μεταρρυθμίσεων και να την ολοκληρώσει.

«Η χώρα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, που έχει δημιουργήσει η ίδια. Να γίνει πιο παραγωγική και να εξυγιάνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της. Βοήθεια απ’ εξω μπορεί μόνο να αγοράσει χρόνο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα», είχε αναφέρει στη σχετική συνέντευξη ο ισχυρός άντρας της Μπούντεσμπανγκ.