• Σήμερα είναι: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Στο Euroworking Group το ελληνικό θέμα

Tο Euroworking Group της επομένης Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, στο οποίο η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Τάσο Αναστασάτο, θεωρείται πολύ κρίσιμο όχι μόνον από την άποψη των προθέσεων των δανειστών, αλλά στη βάση επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, όπως πχ. το πως θα πορευτεί η Ελλάδα εάν την 1η Ιανουαρίου 2015 βρεθεί χωρίς προληπτική γραμμή πίστωσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Σε κάθε περίπτωση πέραν από την Ευρωζώνη η Ελλάδα θα πρέπει να έχει στραμμένη και την προσοχή της και σε επτά εθνικά κοινοβούλια από τα οποία θα πρέπει να περάσουν οι κρίσιμες αποφάσεις για την επόμενη ημέρα του ελληνικού προγράμματος. Ενδεικτικά το Κοινοβούλιο της Ολλανδίας, χώρας του προεδρεύοντος του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλούμ θα διακόψει τις εργασίες του εν όψει Χριστουγέννων την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και θα ανοίξει εκ νέου τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου. Το ίδιο εξάλλου θα ισχύσει και για την Γερμανική Βουλή.

Αν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας και δεν υπάρξει λύση πακέτο για δόσεις, προληπτική γραμμή  και διευθέτηση χρέους , τότε το θέμα θα μετατεθεί για μετά τις 12 Ιανουαρίου και το πιο πιθανόν για το Eurogroup της 12ης Φεβρουαρίου 2015. Σε εκείνο το διάστημα θα ανοίγει ταυτόχρονα στην Ελλάδα και επισήμως το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

(πηγή:in.gr)