• Σήμερα είναι: Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Συνάντηση απολογισμού με τρόικα

Σήμερα  Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ.Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού κ. Γιώργου Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι και θα αναχωρήσουν την Παρασκευή από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση αυτή θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα, καθώς τα θέματα που θα συζητηθούν θα αφορούν στα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών των εκπροσώπων της τρόικας με τις ηγεσίες των υπουργείων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δύο είναι οι μεγάλες εκκρεμότητες που διαπίστωσε η τρόικα κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησε. Η πρώτη αφορά τα «κόκκινα» δάνεια για τα οποία δεν έχει ακόμα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση και η δεύτερη τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Και για τα δύο θέματα αυτά η κυβέρνηση καλείται να λάβει αποφάσεις προκειμένου να είναι έτοιμη για τον κρίσιμο έλεγχο που θα γίνει τον Σεπτέμβριο, τον αποκαλούμενο και review, όταν θα επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα.

Newsroom ΔΟΛ- See more at: http://mobile.in.gr/Article.aspx?Id=1231335037#sthash.t1Lh61hL.dpuf